Over ons

Wij zijn Pascalle en Erik Hochstenbach en wij wonen in Born, Limburg. Ik, Pascalle, kreeg mijn eerste hond, een dwergpoedel, op mijn zevende. Daarna heb ik altijd honden gehad. Onze eerste Norwich terriër, een black and tan reutje, kregen we in 2004. Hij heette Sammy Davis jr. van Darscharia, wij noemden hem Wesley.  We waren op slag verliefd op het ras. Wesley heeft ons 15 jaar en 5 maanden heel veel plezier en liefde bezorgd. Waar wij waren, was hij ook, hij ging dan ook overal mee naartoe. Wij wilden heel graag meer honden, maar door ons werk was dat helaas niet mogelijk. Om toch meer met honden bezig te kunnen zijn ben ik in 2015 in de weekenden gestart als vrijwillig hondenwandelaar bij het asiel hier in Born. Het geeft veel voldoening om deze honden wat liefde en aandacht te geven, want ondanks de goede verzorging van het personeel en de vele vrijwilligers is het niet te vergelijken met een fijne thuissituatie. In 2017 veranderde mijn werksituatie en toen zich in 2018 de gelegenheid voordeed om een teefje toe te voegen aan ons roedeltje, hoefden we daar niet lang over na te denken. We hebben gelijk gebruik gemaakt van deze, zeldzame, gelegenheid en hebben hier nog geen dag spijt van gehad. Hetzelfde ras, maar qua karakter heel anders dan onze Wesley.  Met de komst van Sam begon ook een lang gekoesterde wens van mij te kriebelen; hobbymatig fokken. Met de hulp en adviezen van de fokker van onze Sam hebben we ons verdiept in wat er allemaal bij komt kijken en nodig is. In juli 2020 was het eindelijk zover, onze Sam werd gedekt, bleek drachtig en op 1 september zijn 2 prachtige, rode, pups geboren. De eerste Kleine Vlaegelkes! Hopelijk volgen er nog meer.

Ik, Pascalle, heb de door de Raad van Beheer geadviseerde basiscursus 'Fokken en Houden van Honden' (voorheen KK1) met goed gevolg afgesloten met een certificaat. Ik wil blijven leren en heb daarom 3 jaar als aspirant trainer deel uitgemaakt van het trainers team van de Gehoorzame Huishond locatie Born, een hondenschool van de Dierenbescherming. In januari 2024 ben ik gestart ik met de opleiding kynologisch instructeur bij HACR, honden advies centrum Roermond, een door de Raad van Beheer erkende en gecertificeerde opleiding. De eerste 3 van de 4 modules zijn afgerond, nog 1 te gaan. November 2024 hoop ik mijn diploma binnen te hebben. 

Onze werkwijze

Wanneer wij pups verwachten zullen wij dit vermelden op deze website en op de website van de Nederlandse Norwich terriër club. Via het interesseformulier kan interesse in een pup bij ons kenbaar gemaakt worden. Vragen over de Norwich Terriër en over de aanschaf van een pup kunt u altijd via het contactformulier stellen. Deze worden dan zo spoedig mogelijk beantwoord.

 

Wij hanteren geen wachtlijst, geïnteresseerden worden opgenomen op een lijst met geïnteresseerden. Als er pups verwacht worden zullen wij dan contact opnemen. Vooruitlopend op dit contact zouden wij wel al graag een eerste indruk van u willen krijgen, daarom vragen wij u ons alvast iets te vertellen over uzelf, uw gezinssamenstelling, of u bekend met het ras, of u wellicht al een Norwich terriër/andere hond heeft of heeft gehad en hoe de dagelijkse zorg voor de pup is/wordt geregeld? 

 

Onze pups komen voort uit zorgvuldig gekozen oudercombinaties. Rastypische eigenschappen, een goed karakter en natuurlijk een goede gezondheid, zijn zaken waar bij de keuze van de dekreu op wordt gelet. Beide ouderhonden hebben een uitgebreid oogonderzoek (ECVO) gehad en zijn in Duitsland onderzocht op het UAS (upper airway syndroom). 

 

De verzorging van de pups in de eerste 8/9 weken van hun leven gebeurt door de moederhond en ons en is heel arbeidsintensief. De pups verblijven hun hele puppytijd bij ons in huis en we voeden ze met veel liefde en geduld op. Naast hun natje en droogje besteden wij ook al aandacht aan de eerste socialisatie, zoals o.a. wandelen aan een lijn, ritjes in de auto en de doggyride. Daarna is de tijd rijp voor een nieuw gouden mandje, maar voordat het zover is maken we graag bij ons thuis een afspraak om kennis te maken. Hiertoe worden een aantal kandidaten van de interesselijst uitgenodigd.

 

Deze kandidaten worden op de hoogte gehouden van de wekelijkse ontwikkeling van de pups. Wanneer de pups ongeveer drie/vier weken oud zijn nodigen wij de kandidaten uit voor een kijkje in de werpkist. Wanneer er daarna van beide kanten overeenstemming wordt bereikt over de koop van een pup, verzoeken wij een aanbetaling te voldoen, waarna een pup is gereserveerd en de koop in principe vast ligt. De uiteindelijke keuze van welke pup ligt bij ons. Wij houden daarbij rekening met de thuissituatie van een koper. Mocht een koper zich voortijdig terug trekken van de koop, kan geen aanspraak worden gemaakt op de aanbetaling. Tot aan de reservering en de aanbetaling kunnen beide partijen nog kosteloos van de koop afzien.

 

Als een pup zo'n 8/9 weken oud is kan deze door zijn/haar nieuwe baasje opgehaald worden. De pup is dan door ons geregistreerd bij de Raad van Beheer in verband met de stamboom en met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd. De Raad van Beheer komt rond de 5/6e week het nest controleren, DNA van de pups afnemen en deze chippen. Met 6 weken ontvangen de pups hun eerste enting van de dierenarts en krijgen ze van hem een eerste controle. De rabiës enting mag pas vanaf 12 weken aan een pup worden gegeven, dit dient de koper daarom zelf te regelen. Een pup die naar het buitenland wordt verkocht kan, rekening houdend met een inwerktijd van 3 weken, daarom pas met 15 weken worden opgehaald. 

 

Bij het afhalen van een pup ontvangt de koper van ons het dierenpaspoort, een puppypakket en informatie over de verzorging en gezondheid van de pup. Ook wanneer een pup het nest heeft verlaten en er zijn nog vragen, kunnen deze altijd aan ons worden gesteld. De stamboom wordt door de Raad van Beheer rechtstreeks naar de nieuwe eigenaar gestuurd. Op de dag dat de pup afgehaald wordt dient de resterende koopsom bij ons op de rekening te staan en ondertekenen wij samen gelijktijdig de koopovereenkomst. Een pup kost bij ons EURO 2.100,00, de aanbetaling bedraagt EURO 500,00.

 

Wanneer iemand wegens omstandigheden niet meer in staat is de hond goed te verzorgen of datgene te bieden wat hij nodig heeft, wordt, ongeacht de reden, in afstemming met ons een nieuw adres gezocht of wordt hij bij ons teruggebracht. Een hond mag nooit naar een asiel worden gebracht of zonder onze voorafgaande toestemming ergens anders wordt geplaatst.