Over ons

Wij zijn Pascalle en Erik Hochstenbach en wij wonen in Born, Limburg. Ik, Pascalle, kreeg mijn eerste hond, een dwergpoedel, op mijn zevende. Daarna heb ik altijd honden gehad. Onze eerste Norwich terriër, een black and tan reutje, kregen we in 2004. Hij heette Sammy Davis jr. van Darscharia, wij noemden hem Wesley.  We waren op slag verliefd op het ras. Wesley heeft ons 15 jaar en 5 maanden heel veel plezier en liefde bezorgd. Waar wij waren, was hij ook, hij ging dan ook overal mee naartoe. Wij wilden heel graag meer honden, maar door ons werk was dat helaas niet mogelijk. Om toch meer met honden bezig te kunnen zijn ben ik in 2015 in de weekenden gestart als vrijwillig hondenwandelaar bij het asiel hier in Born. Het geeft veel voldoening om deze honden wat liefde en aandacht te geven, want ondanks de goede verzorging van het personeel en de vele vrijwilligers is het niet te vergelijken met een fijne thuissituatie. In 2017 veranderde mijn werksituatie en toen zich in 2018 de gelegenheid voordeed om een teefje toe te voegen aan ons roedeltje, hoefden we daar niet over na te denken. We hebben gelijk gebruik gemaakt van deze, zeldzame, gelegenheid en hebben hier nog geen dag spijt van gehad. Hetzelfde ras, maar qua karakter heel anders dan onze Wesley.  Met de komst van Sam begon ook een lang gekoesterde wens van mij te kriebelen; hobbymatig fokken. Met de hulp en adviezen van de fokker van onze Sam hebben we ons verdiept in wat er allemaal bij komt kijken en nodig is. In juli 2020 was het eindelijk zover, onze Sam werd gedekt, bleek drachtig en op 1 september zijn 2 prachtige, rode, pups geboren. De eerste Kleine Vlaegelkes! Hopelijk volgen er nog meer.

Ik, Pascalle, heb de door de Raad van Beheer geadviseerde basiscursus 'Fokken en Houden van Honden' (voorheen KK1) met goed gevolg afgesloten met een certificaat. Ik wil blijven leren en maak daarom als aspirant trainer sinds kort deel uit van het trainers team van de Gehoorzame Huishond locatie Born, een hondenschool van de Dierenbescherming. Zodra corona het weer toelaat start ik met de hiervoor bedoelde cursus van de Dierenbescherming om zo een gediplomeerd hondentrainer te worden.

Onze werkwijze

Wanneer wij pups verwachten zullen wij dit vermelden op deze website en op de website van de Nederlandse Norwich terriër club. Via het contactformulier kan interesse in een pup bij ons kenbaar gemaakt worden. Vragen over de Norwich Terriër en over de aanschaf van een pup kunt u altijd via het contactformulier stellen. Deze worden dan zo spoedig mogelijk beantwoord.

 

Wij hanteren geen wachtlijst, geïnteresseerden worden opgenomen op een lijst met geïnteresseerden. Als er pups verwacht worden zullen wij dan contact opnemen. Vooruitlopend op dit contact zouden wij wel al graag een eerste indruk van u willen krijgen, daarom vragen wij u ons alvast iets te vertellen over uzelf, uw gezinssamenstelling, of u bekend met het ras, of u wellicht al een Norwich terriër/andere hond heeft of heeft gehad en hoe de dagelijkse zorg voor de pup is/wordt geregeld? 

 

Onze pups komen voort uit zorgvuldig gekozen oudercombinaties. Rastypische eigenschappen, een goed karakter en natuurlijk een goede gezondheid, zijn zaken waar bij de keuze van de dekreu op wordt gelet. De pups worden geboren en verblijven de eerste weken in onze huiskamer en rondom huis. Hierdoor wennen ze al aan normale zaken zoals oppakken, knuffelen, verzorging, huiselijke geluiden zoals TV, radio, stofzuiger en volwassen mensen en kinderen. Ook hebben ze dan al hun eerste ritje(s) in de auto en de doggyride gehad. 

Nadat de pups geboren zijn gaan wij op zoek naar een permanent gouden mandje. Wij zullen geïnteresseerden dan vragen of er nog steeds interesse bestaat in de aanschaf van een Norwich terriër pup. Deze geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden van de wekelijkse ontwikkeling van de pups. Wanneer de pups ongeveer drie/vier weken oud zijn nodigen wij een aantal geïnteresseerden uit voor een kennismaking en een kijkje in de werpkist. Wanneer er van beide kanten overeenstemming wordt bereikt over de koop van een pup, verzoeken wij u een aanbetaling te voldoen, waarna een pup is gereserveerd en de koop in principe vast ligt. De uiteindelijke keuze van welke pup ligt bij ons. Wij houden daarbij rekening met uw thuissituatie. Mocht u zich als koper voortijdig terug trekken van de koop, kunt u geen aanspraak maken op de aanbetaling. Tot aan de reservering en de aanbetaling kunnen beide partijen nog kosteloos van de koop afzien.

 

Als een pup zo'n 8 weken oud is kan deze door zijn/haar nieuwe baasje opgehaald worden. De pup is dan door ons geregistreerd bij de Raad van Beheer in verband met de stamboom en met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd. De Raad van Beheer komt rond de 5/6e week het nest controleren, DNA van de pups afnemen en deze chippen. Met 6 weken ontvangen de pups hun eerste enting van de dierenarts en krijgen ze van hem een eerste controle. De rabiës enting mag pas vanaf 12 weken aan een pup worden gegeven, dit dient de koper daarom zelf te regelen.

Wanneer u uw pup af komt halen ontvangt u van ons het dierenpaspoort, een puppypakket en informatie over de verzorging en gezondheid van uw pup. Ook wanneer een pup het nest heeft verlaten en er zijn nog vragen, kunt u deze altijd aan ons stellen. De stamboom wordt pas verwacht als de pup zo'n 10 weken oud is. Deze ontvangt u daarom later. Op de dag dat de pup afgehaald wordt dient de resterende koopsom bij ons op de rekening te staan en ondertekenen wij samen gelijktijdig de koopovereenkomst. Een pup kost bij ons EURO 1.600,00, de aanbetaling bedraagt EURO 250,00.

 

Wanneer u wegens omstandigheden niet meer in staat bent uw hond goed te verzorgen of datgene te bieden wat hij/zij nodig heeft, kunt u hem/haar te allen tijde bij ons terugbrengen, ongeacht de reden. Wij verwachten dan ook dat u uw hond nooit naar een asiel zult brengen of ergens anders plaatst.